mr. S.A.A.P. van Hees

Mr. (Simone) van Hees houdt zich bezig met alle facetten van het strafrecht. Zij heeft bijzondere affiniteit met zaken die de georganiseerde criminaliteit betreffen, zoals drugszaken en grootschalige mensenhandelonderzoeken. Daarnaast heeft zij ervaring met het internationaal strafrecht en zaken met een financieel-economisch en/of fiscaal tintje.

Mr. Van Hees is lid van de Nederlandse Vereniging voor Jonge Strafrechtadvocaten.

Curriculum Vitae

  • In 2011 en 2012 tijdens haar studie werkzaam als buitengriffier bij de sector strafrecht van het Gerechtshof Den Bosch, meer specifiek bij de raadkamer die oordeelt over (de verlenging van) de voorlopige hechtenis).
  • Tijdens haar studie stage gelopen bij een gerenommeerd kantoor gespecialiseerd in strafrecht.
  • In 2014 strafrechtelijk afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg met naast het commune strafrecht vakken in het detentierecht, internationaal strafrecht, jeugdstrafrecht en forensische psychiatrie. In het kader van haar afstudeerscriptie heeft zij onderzoek gedaan naar sturend verhoor door de politie.
  • Na haar studie stage gelopen bij een gerenommeerd kantoor gespecialiseerd in strafrecht. Tijdens deze stage lag de nadruk op financieel-economisch en fiscaal strafrecht en daarnaast op ontnemingsprocedures.
  • Vanaf augustus 2014 werkzaam als advocaat. Naast het commune strafrecht heeft mr. Van Hees overleverings- en uitleveringszaken en fiscale strafzaken behandeld.
  • Sinds maart 2016 verbonden aan Drenth & Verkaart Strafrechtadvocaten.